9.12.09

HEPI HARI RAYA KORBAN!

erm....tahun nie xde buat korban.sebabnya ingat xblk trg coz aku kena bertugas pas raya.jadi blk trg then g johor 4 hari pastu blk trg lg mkn duit n buang masa.but bila pk2 blk thn depan cam xblk jugak.so last2 decide blk jugak la.biar la kejap pun.satu lg aku ingatkan adik aku angah xblk.jadi aku kesiankan famili aku raya tanpa anak2 n cucu.tu yg lebih menguatkan hati aku nak blk.rupanya adik aku pun sampai mlm raya jugak.setengah jam pas aku sampai.

pagi raya aku n angah je xg solat aidiladha.ada anak kecik yg baru setahun 2bulan mmg xleh gerak banyak la.then aku n angah tolong mak aku masukkan makanan n kuih2 dlm bekasnya.nanti mak aku blk surau tgk sume dh siap lega......yg blk solat pun sure lapo n boleh terus mkn.

raya haji xde la cam raya puasa.tp sebab katanya raya jadi baju baru pun nak kena ada terutama anak la.pas mkn possing la coz bukan slalu dpt jumpa.ganding2kan la anak aku ngan anak sadare aku si thaqif atau aku lebih suka panggil qip-qip.qip-qip pandai possing tp adriana ni erm....buat hal dia la.


aksi mereka....


malu la ibu.........




raya haji...bedak tlebih ubuh!



papa & mak..luv u 4ever!

dlm kul 11lebih tu pulak turn g umah mertua lak.thn nie jugak umah mertua xbuat korban.kalau sebelum nie  sejak aku kenal my hubby saban thn umahnya pasti jadi tumpuan coz buat korban.tp tahun nie buat kat umah mak saudara sebelah suami aku.sampai2 tu perut dh kenyang coz kat umah aku tadi dh makan nasi impit ngan kuah kari ayam cair2 ckit.(febret aku tu).tp disebabkan kat umah tu mmg dh tersedia makanan utk org yg dtg so aku mkn jugak la ckit nasi impit ngan sate.

sebelum solat jumaat dlm kul 12 t/h lebih2 ckit bermulalah penyembelihan.nie turn yg keberapa aku pun xtau.aku xsempat nak merakamkan gambar2 saat tu coz kamera di dalam kereta.raya haji dh jadi cam raya puasa coz aku ikut kakak n adik ipar aku g umah mak saudara mereka.tak terkecuali biras aku pun ada sama.aku ngan biras aku je pegang anak kecik.paham2 la bila bawa anak kecik nie. bukan apa mak saudara+sepupu ajak g umah mkn daging.satu hari tu mmg mkn daging jer.nasib baik la umah mak aku xbuat masak daging..ada la kelainan bila cari menu lain.

dah penat beraya n makan petang tu aku pun blk umah mak aku pulak.sebelum blk sempat posing lg nie.



depan halaman umah mertua...



tak sabo nak blk umah

sebelum blk umah tu sebenarnya sempat lg jalan2 kat bt buruk.bawak anak aku main2 kat taman permainan tu. tp punya la ramai org........suami aku g ngan baju melayunya lagi.hehe.........



No comments:

Post a Comment